Saturday, January 19, 2008

NO COMMENT

zero comment

Thursday, January 17, 2008

BUGGLES: VIDEO KILLED THE RADIO STAR

Ha ezt a számot ismered, legalább harminc évesnek kell lenned, vagy elég jártas vagy a zenében. :) Az eredeti 1979-ben készült, mégis, mikor 1981-ben a Music Television leadta első adását, EZT a számot választották (az akkori klippel) az ELSŐ leadott számnak!!! Választhattak volna aktuális sikerszámot is; azért egy két éves sláger mégsem friss. Ennek a dalnak viszont fontos mondanivalója volt az elkövetkezendő nyolcvanas évekre nézve:

"Video killed the radio star" azaz a video megölte a rádió sztárját. A video klippek megjelenésével kezdtek eltűnni a "csúnya", nem tetszetős, furcsa kinézetű, de brilliáns tehetséggel megáldott művészek. Az addigi sztárok, akik a szemnek nem nyújtottak különösebb élvezetet, sorra tűntek el a süllyesztőben: ugyanis azok lemezeit kezdték vásárolni a fiatalok, akik már képernyő-barát kinézetnek köszönhetően reklámot kaptak ebben az új típusú, őrült médiában. Hirtelen nem "csak" a zene lett a fontos, és az emberek ízlését egyre jobban kezdte meghatározni a hallott dolgok mellett az is, hogy mit LÁTNAK.

"Pictures came and broke your heart / put the blame on VCR" - "megjelentek a kép(felvétel)ek, és összetörték a szíved / ezért hibáztasd a video lejátszót" (nyers ford.)
Igazi rocktörténelem, amit az 1979-es stúdió felvétel után 25 évvel - először - itt játszott el az együttes, egy jótékonysági koncerten, 2004-ben. Belinkelem az eredeti klippet is.! Aki ismerte, kommenteljen!



és a 25 évvel ezelőtti híres klip:

Sunday, January 13, 2008

Szép volt, Ági!


Kovács Ági sulis korom (főleg késő gimi + egyetem) kedvenc sportolója volt; ezzel a képpel és videoval tisztelgek az eredményei előtt most, hogy Olimpián már nem vesz részt. A kedvenc úszóim persze Darnyi Tamás és Egerszegi Krisztina voltak, de mikor ők visszavonultak, sajnos Magyarországon nem nagyon volt még Internet. Ők az abszolút kedvencek maradnak ettől függetlenül!
Természetesen Knézy Jenőre is szeretettel emlékezünk!




Slideshow

Na akkor mindenkinek üdv megint! Feltöltöttem több, mint 400 képet Picasa-ra, és azokból láthattok a blog jobb első oldalán egy kis slideshow-t, azaz diavetítést! Természetesen, folyamatosan frissül majd a jövőben ez a diavetítés is, új képekkel.

In English:
Hi to you all, again! I've uploaded more than 400 pictures to Picasa, and you can view them in a slideshow on the (top) right hand side of this blog! I will also update the collection with new pics in the future!

Monday, January 07, 2008

Wednesday, January 02, 2008

Ibanez FGM100

további, nagyobb képek itt!!! --> Frank Gambale által dedikált signature modell!

- kiváló állapotú, 1991-es gyártású hangszer

- mahagóni test (vékony, S-style)

- 1 részes, csavarozott juhar nyak

- 22 bundos rózsafa fogólap és „cápafog” berakással

- „pink salmon” színben

- Hum-single-hum pickup konfigurációban: Dimarzio dual sound, HS3 és Ibanez USA F1

- Fekete Edge tremolo

- Fekete hardware

- 5 állású pickup váltó

- teljesen eredeti rajta minden!


ÉS ÍGY SZÓL:

JOHANNA DOBOL !!!

Szilveszter Thomkáéknál Nagyvenyimen!