Saturday, January 16, 2010

Sunday, January 03, 2010

DISZNÓKA

Tapolcán voltunk Karácsonykor, mikor Johannát éppen el akartam kapni játszásiból, és ilyet szólt, hogy - Menj innen, te disznó! Sógorom is felkapta a fejét erre a mondatra, és tudatta a kicsi lánnyal, hogy - Ilyet nem szabad mondani apának! Erre Johanna, kicsi gondolkodás után: - Légy szíves, menjél el, te...disznóka!

2009. december 12-13. a ZIMONYI KLÁN vendégeként!

Gézáéknál voltunk a hétvégén, és szuperul éreztük magunkat! Aki nem tudná, esküvőnk után 2002. augusztus - 2004 június közt Pécsen laktunk. Évi még egyetemista volt, én pedig akkor írtam az ELTE-s szakdolgozatomat, és közben dolgoztam az Angster J. Szki.-ban, amit csak "500-as"-nak hívnak. Egy ÉLMÉNY volt, sosem fogom elfelejteni.

Ennyi bevezetőt ide még: Abban az időben Nyári Napsugár (milyen jó név!!!! és az egész leányzó - már férjnél van - teljesen olyan, mint a neve!) adott nekünk elérhetőséget a Pécsi Golgota gyülekezet Bibliaórájához, ahol egy-egy bibliai történetet/szakaszt taglaltunk közvetlenül, baráti beszélgetésekben. Mikor ELŐSZÖR mentünk, megálltam Gézáék előszobájában, és megpillantottam a WC-re ragasztva a Laár pour L'art-os "GYEREKPARASZT" című "diavetítés" kivonatát képekben, és éreztem, hogy na MOST tényleg jó helyre jöttünk :D És valóban.
Szóval a barátság Gézával és Lilivel akkorra tehető - és ma már furcsa visszagondolva, hogy akkor még nem voltak gyerekek, akik körülöttünk cirkáltak. Főleg nekik, de mondjuk nálunk Johanna 2 gyerekkel is kitesz, ha cirkálásról van szó. Azóta is tartjuk a kapcsolatot, és remélhetőleg IDÉN már tényleg többet fogunk tudni menni Pécsre. Végülis elhatároztuk, hogy megyünk, és kész.

A másik nagyon jó barátság, amit sikerült kiépítenünk Pécsen az Németh Tamásék családja! A többi képen őket látni, ők is három csemetével vannak jelen, Tamás, Betti, Abigél, Ábel és Blanka. Sokat jártunk össze velük is, és Tamással gitározgattam is többször, vasárnaponként is a dicsőítésben. Egy időben angoloztunk is, szép emlékek vannak mindenről. Amint tudunk, megint megyünk látogatóba hozzájuk!



a Németh családból Betti és Blanka


Németh Abigél és Tamás
Ábel, Abigél és a mi Johannánk


Zimonyi Klán és "Jeremákék" (azaz mi): Lili, Sári, Johi, Nórika és Évi - hátul pedig mikulás sapiban GEE azaz Géza és a kicsi Peti
Johi és Nóri reggeliznek!
forog a föld Petivel
esti bandázás alvás előtt
Sári bújik Gabi bácsihoz
cumi!!!
MIND-SICK(s)
Peti alusz

Saturday, January 02, 2010

Johanna mézeskalácsot gyúr!

Szokásos karácsonyi készülődés nálunk is a mézeskalács sütés. Ilyenkor általában plusz egy kilónyi házi mézet szállítok haza, hogy a lányok tudjanak ipari mennyiségben ilyesmit gyártani. A Karácsonynak közben vége, és nagyja el is fogyott, illetve ajándék mellé "elajándékozódott".