Thursday, August 07, 2008

ROCKTÉRÍTŐ

Egyik kedvenc filmemről írnék, ill. idéznék egy oldalról. Azért is említem meg itt és teszem be a a vége felé megjelenő egyik számot, mert nagyon szeretném megszerezni ezt a filmet! Hátha tud róla valaki valamit! Láttam már párszor, a Filmmúzeum is sokszor leadta már, de sehol nem lehet kapni. Illetve egy időben lehetett, de elkapkodták egy bevásárló központban.

"A film bár papíron a Neuroticról szól, valójában sokkal inkább Pajor Tamásról, az együttes alapítójáról és vezetőjéről. Az ő karaktere uralja az egész mozit, a kamera mindnehová őt követi és a zenekar többi tagját szinte csak akkor látjuk (a film vége felé haladva ez egyre jobban érvényesül), amikor a stáb valamilyen koncertjelenetet vesz fel. A rendező eredeti koncepciója az volt, hogy a film főleg a zenekarra fog koncentrálni, hisz annak programja pont ezekben az években teljesedett ki és érte el végleges formáját. Pajort persze külön bemutatták volna a film egyik blokkjában, de ez végül nem így lett, mert közbejött egy váratlan esemény, mégpedig az, hogy Pajor megtért a Hit Gyülekezetében (amely ebben az időben illegálisan működött). Ezekután többé már nem volt érdekes a zenekar, sokkal inkább az, hogy egy olyan (alternatív) sztárt, mint Pajort (akit a film elején még hosszú, loboncos hajjal látunk és szakadt nadrággal, a film végén pedig, rövid, ápolt frizurával és makulátlan öltönyben, fehér ingben nyakkendőben), mi visz rá arra, hogy ilyen drasztikusan változtasson az életén.

Persze azért az alkotók rendesen lezárták a „történetet”. A zenekar feloszlott, Pajor pedig megtagadta teljes addigi munkásságát. A mozi végén már új együttesével, az Ámennel látjuk, amint a Móricz Zsigmond körtéren játszik boldogan, felszabadultan."

[ezt a számot be is ágyazom ide, a híres "Break"-el együtt]


_____________________________________________________________________________

a "break" szövegét érdemes meghallgatni végig, nagyon nagy mondások vannak benne!


No comments: