Sunday, April 23, 2006

GEE & Emőke


A hétvégén különleges vendégek voltak - azért különleges, mert együtt így még nem jártak nálunk, sőt, Emőke még egyáltalán nem volt nálunk. Most a szűkszavú időszakomat élem... Lehet, hogy egyideig csak képek lesznek.

Eugene

Jenő itt volt a héten. jupí!

Monday, April 17, 2006

Csonttollúak










A cím: aki esetleg nem jártas a madarak terén, azt beavatom, hogy először is mi tagjai vagyunk a Magyar Madárvédő Egyesületnek,
másrészt, ami ebből adódik, nagyon szeretjük a madarakat.
A "csonttollú" egy gyönyörű szép madár, dekoratív külsejéről nagyon könnyű felismerni (a képen látjátok), de "találkozni" vele nem túl egyszerű, ugyanis télen vándorol el hozzánk nagyon messziről. A kis térképen látni, milyen távolról érkezik! Gyönyörű bóbitája van, és néha fel is állítja! Ez akkor nagyon látványos, amikor legalább 100-200 példányt látunk egyszerre, és mind ilyen peckesen, hegyes bóbitával áll a fán - ja, és általában egy irányban állnak, egyszerre mozdulnak sokszor. Szombat délután Dunaújváros belvárosában (inkább már kifelé menet) figyelmes lettem egy érdekes ciripelő hangra. Olyan volt, mintha egyszere 100 tücsök mondta volna, csak éppen nagyfényben, és a magasból jött a hang. A mellettem lévő fa tetejéről hallatszott, és legalább 100-150 csonttollú torkából jött ki ez a jellegzetes "szríí" - "szríí" hang. Jellemző is rá a csapatban járás, de ekkora csapatot még nem láttam, csak olyan 10-20-asat, azt is viszonylag közelről - mert elég bizalmas természetű madárka. Azért lepődtem meg nagyon, mert ritkán látni őket, különösen áprilisban, hiszen a csonttollú igazából téli vendég nálunk - amíg van, falja a bogyókat! Az utolsó előtti kép, amit felrakok ide róla (róluk) egy csapatról készült, de amit én láttam az ennél 20x nagyobb csoportosulás volt!

Johanna bemutatása




Voltunk Pestlőrincen az Agapé gyülekezetben Húsvéti Istentiszteleten. Le lett beszélve, hogy Johannát bemutatják, ami annyi, hogy kivisszük, a lelkész imádkozik érte, meg az egész gyülekezet, meg a szülők is, hogy Isten vigyázzon rá, rendben növekedjen, mi meg jó példák legyünk. Az egész kb. 3 perc volt, de sokat jelentett. A "gyermekkeresztségre" a Bibliában nincs példa, ezért is gyakorolják ezt sok helyen - hát mi is megejtettük.

ZENE-hét

Azt hiszem, nekem való volt ez a hét, mert Pesten volt egy iszonyú jó próba is, meg péntek-szombat volt THomka buli (ami kb. negyedévente történik meg), amin sokat zenéltünk, meg darts-oztunk. Tök jó, hogy úgyis lehet együtt lenni másokkal, hogy azok nem lesznek tök-részegek, és cigifüst sincs. Ez teljesen pozitív. És a jókedv kb. garantált! Évi + Johanna is kijöttek, és jól elvoltak!

GZA, LILI és (nem is annyira pici) NÓRIKA





Hétfőn eljöttek hozzánk - útban Esztergom felé - Gzáék Pécsről! Régi álmunk is valósult, hogy végre itt is aludtak nálunk! Nórika már nagyon ügyes, és fürgén tud mászni is! sokat fejlődött, mióta először láttuk, és egyre nőiesebb! Íme:

Sunday, April 09, 2006

Rudas gála szombaton

A suli, ahol tanítok most 30 éves. egész héten keresztül jubileumi rendezvények vannak, és most szombaton volt a gála a Bartók színházban (nem ez a pontos neve, de hadd rövidítsek). Sok féle fellépő volt: egyszál-gitáros-éneklős, egyszál-zongoristás, aztán progresszív zenét játszó duó (nagyon jó témákkal), vers, jelenet, kórusok, hastánc, na meg ugye mi, a Rudas-band Csicsova Ferivel, Thomkával és Szőllősi Petivel. Nagy üdvrivalgás volt, elég nagy volt a sikerünk - mivel más zenekar nem nagyon volt. :) Három számot nyomtunk, Crash Test Dummies: Mmm, Mmm, Mmm; Ákos: Keresem az utam; Republic: Engedj közelebb - illetve a záró, amire bejöttek a fellépők: "Azok a boldog szép napok..." hehe. No comment. Ha valaki ismeri a szövegét...

Johanna update





Mostanában Johanna nagyon elemében van. Mindenért nyúl, mindent meg akar tekinteni, fogni. Most ez a fontos neki. Egyre többet van el egyedül is, játszik egymagában, forgolódik minden irányban, aztán ha megunja, nagyon kiabál! :) mint most is...az ölemben.
Ma voltunk szavazni, és egybekötöttük egy kis sétával, ami majdnem 3 órásra sikeredett. Johanna majdnem végigaludta, közben Lapu Tomival is találkoztunk. Lefotóztam egy zöldikét is végre!

Tuesday, April 04, 2006

Árad a Duna





Szülinapomra kaptam rengeteg jókívánságot, sms-t, emailt, puszit, ajándékot, de ami leginkább foglalkoztatott ma, hogy megnézzem, mennyit emelkedett a Duna: pontosan azért, mert nálunk a várost nem fenyegeti, hiszen a város mondhatni (kivéve az óváros egy pici része) dombra épült - és elég nagyra. Kb. belegondoltam, milyen lenne, ha nekünk is költözködni kéne Johannával... aztán inkább gyorsan elfelejtettem. Íme: ahol az uszályt látjátok, ott még eredetileg út van... - ahol meg az alumínium bódét, ott a víz eredetileg lejjebb a mederben több méteres mélységben szokott lenni.

Thomkánál próba a Rudas gálára

A suli most 30 éves, és lesz egy gála a Bartók színházban (hadd rövidítsek így), ahol fellépünk mi is. Már írtam erről amúgy egyszer. Vasárnap arra próbáltunk, és Évit meg Johannát is kivittük Nagyvenyimre - picit ők is elvoltak a levegőn, mert mostmár kezd normális időjárás lenni. Komolyan mondom, hogy el sem hiszem.

Kálmán + Julcsi esküvője

Kálmán (COOLMAN) barátom megnősült! Az esküvőre már reggel nyolc után elindultunk, bár csak 11 órakor kezdődött Óbudán a Metodista templomban. A Duna is áradni kezdett, meg MSZP nagy-gyűlés okozta lezárások is lassították a forgalmat, úgyhogy nem is baj, hogy előbb odaértünk - még parkolóhely is jutott. Johanna megint mindenkit elbűvölt, rengeteg fénykép készült róla; még vadidegenek is lefotóztak, ő meg "kokettált" mindenkivel...

Az esküvőről kép még nincs, de hamarosan azt is föltöltöm. Kálmán és Julcsi most Pécs - Harkányban vannak valahol, és remélem, nagyon jól érzik magukat!
Szombaton hazafelé fölvettük aput is, mert Ritának vitte föl az autóját - így legalább nem kellett buszoznia.