Monday, July 31, 2006

NYÍREGYHÁZA (azaz "sheer-one-house-the")

Szilvi, a nyelvsulis főnökünk, aki mostmár lassan fél éve Nyíregyházán él, kitalálta, hogy tartana nekünk egy tréninget ott náluk a nyár elején. Kapva kaptunk is az alkalmon, és a hónap elején egy hétvégére elutaztunk hozzájuk. Az út kb. 3 órás volt, pedig majdnem végig autópályán jöttünk. Mondjuk, átlagban 130-al mentünk, ami Szilvi 180-as átlagához képest azért elmarad, de legalább Johanna is kibírta. Tamást is vittük, mert Hajni Bélával jött. Az úton is nagyon jól éreztük magunkat, mert azért ilyen távon lehet dumálni sokat stb. Vittünk sört is az útra, Tomi nagy örömére.
Az idő brutálisan meleg volt, tűzött a nap, és így nekem nem sok kedvem volt kinézni az egyébként csodásnak mondott Vadasparkba. Mi, fiúk, maradtunk meccset nézni. :)
Egy nagyon jó panzióban szálltunk meg, aminek Pagoda a neve. Aki arra jár, nézze meg, elég olcsó, és nagyon jó a konyhájuk is! Mondjuk, minden Szilvi fizetett, még a benzint is, így nekünk csak ott kellett lenni. Volt tréning is, de az most ide túl szakmai, ki is hagynám.
A nagy melegre tekintettel, ki is mentünk a strandra vasárnap, és a gyerekek nagyon élvezték. Szilvinek is van egy kisfia, aki augusztus 4-én lesz 1 éves. Gábornak hívják, mint apukáját, úgyhogy volt olyan, hogy a strandon vagy a házban náluk az egy négyzetméterre eső Gáborok aránya HÁROM volt!
Hazafelé szintén nagyon meleg volt, és az autónk elkezdett furcsán viselkedni. Nagyon melegedett a víz, és hála Istennek, nem a másfél órás pesti dugóban forrt fel, hanem már itthon Dunaújvárosban. Utána még mentem vele párszáz km-t, de kiderült, hogy totál hengerfejes, ezért csúszott a nyaralásunk is. Kinga esküvőjére is csak úgy tudunk menni, hogy Balázsék jöttek Érdre a TESCO-hoz, mert ott hagytuk az autót. Haza még elment, de itthon már csak füstölgött... viszont a szervízben nagyon jól megcsinálták, úgyhogy nyaralni már egy felújított motorral mentünk (nem volt drága a szervíz egyáltalán)

No comments: