Sunday, November 13, 2005

2005. 11. 12. Hemü meglátogatott!


Hemü(veges) barátomat nagyon régen nem láttam. Évekkel ezelőtt, talán 5 éve is van annak, hogy - akkor is csak véletlenül - összefutottunk. Idén lesz a 10 éves érettségi találkozónk, és azt hiszem, ez mindegyikünkben elindít gondolatokat.
Bennem pl. azt, hogy 21-néhány évesen mennyire azt hisszük, előttünk áll az egész élet, és hirtelen már lassan a 30-at tapossuk, és úgy tűnik, mintha a 20 és 30 között nem lett volna semmi.
Aztán az is eszembe jut, mennyire sok időt vesztegetünk el, és mennyi mély barátságot hagyunk a süllyesztőben (pl. Hemüt), újakért és nevetségesen kisebb kaliberűekért. Talán azért is mondom ezt, mert soha nem volt sok nekem az igazán közeli barátokból. Biztosan kevésbé engedek közel embereket - de talán más oka is lehet. Ezért nagyon fontos, hogy az ember kit becsül meg, kiket tart meg. Megy az idő, és annyira rövidlátóak vagyunk, hogy ENGEDJÜK elmenni mellettünk. Megtöltjük-kitöltjük az időnket olyan dolgokkal, amik nemhogy az örökkévalóságban elégnek, de már MOST, és ha visszanézünk, elég kevés tartalmasat találunk.
Szeretnék ezen változtatni, és ha már nem is lehet visszafordítani az időt, és nem lehet megváltoztatni dolgokat, semmiképpen nem akarom az adandó lehetőségeket elmulasztani.
És hogy mindehhez mi közen van HEMÜ-nek?
Sok. Ja, és ez egy tíz éves fotó róla...de semmit sem változott

2 comments:

Kálmán and Julcsi said...

hmmm...i was just thinking the same...szoval nekem is 2 hete volt a 10 eves katkos, 3 hete meg a 15 eves(!!) altalanos iskolas talalkozom es hasonlo elmenyekkel, gondolatokkal gazdagodva jottem el onnan. right on...bad motha

Wildbob said...

Szia Kúl barátom! Hát kb.! Majd mesélhetnél a találkozóról még többet, nekünk májusban lesz - remélem, megszervezik, mert az ötéves is elég jó volt.
Mizu Julcsival? Meg az ingéjdzsmenttel? Mesélj! Akár itt, akár imijlben