Saturday, November 26, 2005

2005. 11. 23-24. Az első igazi zenekari próbánk + Pali temetése

Szándékosan kezdem a rosszabbal, hogy a vége az olvasmánynak kicsit szívderítőbb legyen...
Na, azóta két másik ember is rosszul lett... A mentők elég bejáratosak már az iskolába. Csütörtökön volt Pali temetése: 250 ember biztosan volt. Nem igazán írnám le most az érzéseimet a temetéssel kapcsolatban, inkább csak néhány tényszerű dolgot. 13:00-kor indultunk a sulitól 3 különbusszal - 1 a diákoknak is. Mire elindultunk újra esni kezdett a hó. Ercsibe viszonylag hamar odaértünk, és a ravatalozóban már ott ült bent a család. Szegény Mariann és Pali anyukája voltak a legrosszabbul, de ez teljesen érhető. A diákok közül is nagyon sokan ki voltak borulva.

Szerdán este - még előtte - voltam zenekari próbán is Budapesten. Pestszentlőrincen volt a próba, és mikor odaértem, Debreceni Isti hívott, hogy később jön, mert csúnyán kibicsaklott a lába. 17:00-kor kezdődött volna, de fél hétkor még alig voltunk. Tisztára kiborultam, hogy na ebből sem lesz semmi. Erre hirtelen mindenki megjelent, együtt volt, és elkezdtünk próbálni. A saját dalokat u-úgy, mint fordításokat. Teljesen meglepődtünk azon, mekkorát szólt az egész!!! Először játszottunk így együtt ebben a felállásban:

Debreceni Isti - ének
Zsludov Vagyim - billentyűk
Schafarek Józsi - dob
Szőczy James - ritmusgitár
Jermann Gabi - szólógitár
- Murányi Tibi - technikus

James, Isti, és én már több, mint egy éve összejárogattunk, és számokat írtunk. Csináltunk olyan 6-ot, meg mellé van néhány fordításon átesett külföldi nóta. A szöveget szinte teljes mértékig Isti írta, a zenét meg én. Ez utóbbiban persze sokszor kértem segítséget Istitől meg Jamestól, amikor valahol elakadtam. Volt olyan, hogy Isti csak beénekelt valahová egy CISZ-t, és PONT az kellett, hogy tovább tudjunk lépni valamilyen irányba a számon belül. Szóval jól megy az együtt működés egyelőre.

A zenekar neve egyébként "AFTER SAVE" - ki lehet találni, miért. Először is szójáték az "after sHave"-vel, másrészt annyit jelent: a megváltás után(i állapot). Elég sok eszünkbe jutott, mindegyik jó lett volna, de végül bedobtam ezt, és mindenki egyből rábólintott.

A próbán az is nagyon bátorító volt, hogy Vagyim, akinek van egy YAMAHA Motif-ja (minimum két ember kell a cipeléséhez, és ha utánaznéztek, azért nem semmi egy hangszer...) - egyszer csak benyomja a legutóbb készített számunkat (aminél ő ott sem volt, csak megkapta CD-n) TELJESEN hangszerelve egy CD-n!!! Van mindenféle kütyüje, és simán megcsinálta. Nagyot néztünk, és tök biztonságot nyújtó érzés volt, hogy erre ő egyrészt kapható, másrészt, jól ért hozzá, harmadrészt sok munkát megspórol vele.

Azt meg, hogy mindenféle negatív erők itt valószínűleg nem nézik jó szemmel, amit csinálunk kicsit talán észlelni. Tök jó érzéssel hazafelé menet Tibi meg Isti nagyot karamboloztak, és hihetetlen, hogy megúszták ép bőrrel. Amolyan szendvics baleset volt, csak éppen autópályán, az M0-s lehajtójánál. Totál kár lett Tibi céges kocsija. De azért ez remélem, nem veszi el a kedvét, hogy felvételeknél a próbákon segítsen majd.

No comments: